Viata

Ecologia in Romania

>Am zis sa sutin si eu aceste campanii fiindca nu dauneaza cu nimic societatii, in care traim, ci din contra o ajuta sa se dezvolte mai frumos si fireste mai curat.
Consider ca am face un bine planetei pe care o populam daca am avea mai multa grija de ea prin diverse mijloace cum ar fi colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, astfel am reduce consumul de materie prima din surse greu regenerabile, cum ar fi padurile defrisate pentru lemn si nu numai.Am auzit expresia “nimic nu se arunca totul se refoloseste” da ar fi o chestie, dar nu neaparat in Romania.
Adica eu de ce as colecta selectiv la mine in casa cand la pubela din spatele blocului se aduna amestecat sau in pubele specializate care sunt foarte rare in orasul meu daca masina de colectare tot asa le amesteca, oare nu as face asta degeaba?
Stiu ca se poate recicla aproape orice de la sticla,plastic,aluminiu,lemn, chiar si resturi de mancare care ar putea fi folosite ca mancare pentru animale sau ingrasamant…

Ei bine da! Eu unul astept sa mi se creeze conditiile necesare pentru a face acest lucru si voi fi printre primii care se vor adapta schimbarii.

4 thoughts on “Ecologia in Romania

  1. >exact ca tine gandesc si eu, si eu as colecta selectiv, ca nu e mare lucru, daca as sti ca exista centre de reciclare. Insa treaba asta cu colectarea selectiva depaseste cu mult Romania, noi aici nu suntem in stare sa ducem gunoiul pana la tomberon, dapai sa-l mai si selectam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.