Film

Filme psihologice care merita vazute

De curand am vazut 2 filme psihologice foarte bine, care arata natura primordiala a “fiintei umane”… care aduc la suprafata instinctele primare, nu neaparat cele de supravietuire.

As zice ca in fata instinctelor de supravietuire, n-ar exista etica, bariere, orice ar fi posibil… as trece cu vederea aproape orice. Fiindca nu cred ca cineva in conditii normale, isi doreste moartea si se va atarna de ultima speranta chiar daca aceea ar insemna sa nu fie una morala in acord cu normele sociale in care traim.

Dar omul e mai mult de atat, omul simte nevoia sa fie in varful “lantului trofic” nu sa supravietuieasca ci pentru a fi acolo, e in natura lui sa fie “un zeu”. Sa domine, sa detina puterea, sa aiba autoritate si va lupta sa ajunga acolo prin orice mijloace. Pare greu de crezut ca omul inteligent, social, poate fi considerat un animal… fiindca nu este! Este mai rau… Noi probabil suntem singurele fiinte care facem rau si omoram de placere. Aici nu aduc aminte cazurile de necesitate, precum autoapararea sau accindentele.

Sunt oameni carora le place sa ucida, sunt oameni carora le place sa tortureze… sa simta durerea in ochii celuilalt, sa se hraneasca cu lipsa sperantei celuilalt. Oamenii sunt bolnavi.

Aici nu mai tine de oameni educati, de oameni needucati, de oameni din inalte cercuri sau de cei din clasa de jos… toti prin natura lor sunt asa. Cu mici exceptii, foarte putine as zice.

Recomand 2 filme psihologice foarte bune The Exam 2009 ( Examenul) si The Experiment 2010 ( Experimentul), care se pare ca s-a intamplat si in realitate prin anii ’90.

Tagged , ,

9 thoughts on “Filme psihologice care merita vazute

  1. Vezi că induci lumea în eroare…Titlul corect este Exam şi e apărut în 2009 🙂

    Nu de alta, dar m-am dus pe torente şi nu-l găseam =))

    1. ei am avut filmul o data, cred ca il am pe undeva pe acasa inca, dar n-am apucat sa-l vad… cred ca mare greseaal am facut! o sa-l vad

Leave a Reply

Your email address will not be published.