apa

Dumnezeu dă viață prin apă – [c]

Autor guestpost – Cristescu Bogdan

Parcurcând Geneza, Capitolul 1, aflăm că la început Dumnezeu a făcut cerul și pământul, în ziua întâi, iar în ziua a doua, ni se spune că :

“Şi a zis Dumnezeu: “Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!” Şi a fost aşa.
A făcut Dumnezeu tăria şi a despărţit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.
Tăria a numit-o Dumnezeu cer. Şi a văzut Dumnezeu că este bine. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a doua.”

Ceea ce putem sesiza este că nu se precizează când s-a creat apa, cum și de ce. Prin deducție putem afirma că după ce Dumnezeu a creat cerul și pământul, apa și-a făcut și ea prezența, doar că într-un mod natural, adică de la sine, și nu creată direct de mâna Lui (cel puțin așa ne prezinta Biblia).

Totuși această “tărie”, cerul, ce în primă fază aflăm că s-a hotărât să despartă apele, este elementul care favorizează crearea apei, științific vorbind. Adică știm că apa a fost creată din cele două molecule, două părți hidrogen o parte oxigen, care, nu coincidența face asta, ele se regăsesc și în cer și pe pământ (separat).

Ceea ce eu sesizez, citind și recitind Geneza, capitolul 1, este că apa este un premergător. Dumnezeu a pus elementele aici, iar ele au început să se manifeste. Așa consider eu că a apărut apa.

Dumnezeu mai departe a creat sau doar s-a uitat și a notat pașii? Întreb, pentru că deși ni se spune ce și cum a făcut, știința și practica ne confirmă că animalele din apă se crează de la sine. Apa dă viață!

Dacă pui apă de izvor într-un vas și îl lași afară neacoperit, vei observa că acolo începe să apară viață. Desigur, nu vei avea o generație de nu știu ce pești oceanici dacă stai și aștepți, dar totuși, e un experiment de maxim 2 luni ce are ca rezultat crearea de vietăți în apa stătută. Ce să spunem despre milioanele de ani ale apei pe pământ?

Coboară-te, mișună pe pământ, evaporează-te, du-te sus, plimbă-te, coboară-te din nou prin alte locuri etc. etc. etc.

Să fiu al apei, de nu cred că ea e motivul pentru care Dumnezeu ne-a creat și apoi ne-a părăsit. Ne-a făcut din pământ și apoi ne-a suflat viață. Noi suntem 70% apă și 30% “pământ”. Adică suntem 70% viață?

Aș putea vorbi despre acest subiect toată viața … important e că sunt moale, nu curg, sunt flexibil și mă vindec singur dacă am răni superficiale, deci mie îmi convine că sunt 70% apă!

*Acest articol ii apartine lui Cristescu Bogdan si participa in cadrul concursului Pana del Pato 2012.

Tagged ,

1 thought on “Dumnezeu dă viață prin apă – [c]

  1. Cel mai interesant mi se pare faptul ca exista apele de deasupra tariei, deci apele de deasupra cerului, ceea ce dupa logica mea, se refera la cu totul altceva decat apa de ploaie care se aduna in nori.

    Oricum sunt multe lucruri pe care nu le stim despre apa si asta pentru ca nu vrem sa le stim, pentru ca nu suntem sinceri cu natura. Ce stim despre apa? Ca avem nevoie de ea si ca fara de ea nu avem cum sa traim…si cam atat, restul este apa de ploaie…

Leave a Reply

Your email address will not be published.