Viata

Sa mancam urzici!

A venit primavara, stiu ca neoficial sau chiar destul de oficial iarna e calare pe tara noastra draga, dar pe hartie e primavara si trebuie sa apara verdeturile.
Din ce in ce mai multe scandaluri prinvind industria alimentara lovesc in randul populatiei, fiindca sunt lasante, preluate si mediatizate de presa tot felul de zvonuri care nu fac decat rau: virusul gripei porcine, virusul gripei aviare, boala vacii nebune, carne de cal vanduta ca si carne de vita, povestea oualor de la gaini stresate, antibiotice din carnea animala, produse de sinteza comercializate in consum, produse dezvoltate genetic, etc. Lista probabil poate continua pana la nesfarsit.
Si va intrebati ce am putea manca sanatos?
Salate, produse bio, alimente vegetariene…pe naiba, am inteles ca pana si banala salata a patit ceva(nu stiu detalii ca n-am stat sa citesc). Dar eu nu cred in produsele super scumpe cu marca bio, nu prea am incredere iar de cele vegetale ma feresc ca de naiba:pateuri vegetale, cascaval de soia, salam, produse din soia.

Imi amintesc ca n-am mai mancat urzici de multa vreme…daaa URZICI am zis!
Tin minte ca atunci cand eram mic, la bunici culegeam primavara urzici din padure…mai natural de atat nu se poate. Era o perioada foarte scurta cand urzicile erau comestibile, trebuiau sa fie foarte tinere pentru a putea fi preparate usor si repede(ma gandesc). Tin minte ca le spala foarte bine, nu inteleg nici acum cum de nu se urzica fiindca bibilea fiecare frunza in parte sub jet de apa, le fierbea ca pe spanac(mie imi place si spanacul) si facea un fel de piure de urzici nu stiu cum se numeste exact. Dar mancarica aia de urzici avea un gust deosebit de care acum mi-e pofta, tin minte ca radeam niste hrean proaspat peste farfuria de urzici.

Tin minte ca arata cam asa farfuria de urzici:


Sursa foto:banaterra.eu tot acolo puteti gasi si o reteta de urzici!

“Bon appetit!” Ma bag la Master Chef!

36 thoughts on “Sa mancam urzici!

          1. Mai sunt inca 10 metrii pana la gard :)), pe margine e o portiune cu iarba frumos taiata :))

  1. Mersi… acu’ mi-ai făcut poftă, nici eu n-am mai mâncat cam demult (peste 10 ani)…si tot la bunici.
    Poţi să te “bagi” la Master Chef, da’ vezi că acolo cică trebuie să găteşi mâncarea nu să povesteşti despre. Eu zic să te rezumi la scris, la felul ăsta de “mâncare” eşti expert, să nu zic Master Writer că te deochi 😀 😉

    1. Ei nu stiu daca sunt asa bun, incat sa pot sa comentez macar… retetele de la master chef, nu am un vocabular culinar prea dezvoltat.
      Nici la gatit nu ma pot lauda 🙂

  2. Mi-ai facut pofta, desi am mancat cu ceva timp in urma. Unii copii de acum nu mananca ca cica e scarbos sau chestii de genul. Spanacul si urzicile sunt foarte sanatoase. Chiar mi-ai facut pofta:D

  3. Nu stiu cum sa-ti spun, dar mi-ai cam facut pofta! Ma rog, daca mai tine gerul asta putin, chiar nu vad de unde as mai lua urzici :))

    1. Imi cer scuze Cataline si mie mi-e pofta si nu cred ca am cum sa fac sa mananc, fiindca nu am cum sa ajung pe la tara… plus ca inca nu s-a topit zapada. Plus ca stratul de zapada s-a mai implinit dupa ninsorile din ultimele zile.

    1. Te invidiez, ai o iubita de nota 10 😀 daca ti-a pregatit urzici :-p. PS- te invidiez ca ai mancat urzici ieri, nu pe iubita ta!

  4. Chiar am citit un articol recent, cum ca ar avea o gramada de beneficii urzicile, iar spanacul genial, app. !

    1. Si eu imi amintesc, ca am citit unele recomandari terapeutice… dar stiu ca toti fug de celebrul sampon cu extract de urzici!

  5. Mamă de când nu am mai mâncat urzici, îmi plac la nebunie și mie, plus că sunt foarte sănătoase. @Yamasha – te invidiez :))

  6. Sincer sa fiu niciodata nu mi-au placut urzicile, dar cand am vazut poza mi s-a facut o pofta incredibila.

    1. motiv de lauda pentru mine, inseamna :D…apropo chiar acum am realizat ca suntem in post :))deci articolul meu ar trebui sa fie pe felie!

  7. 😀 Si eu am mancat toata saptamana urzici. Azi am trecut pe spanac. :))
    Chiar am vrut sa abordez si eu tema verdeturilor de primavara, insa fotografiile mele cu urzici si salata(leurda) nu au iesit deloc comerciale. Am facut o gramada, dar pana la urma am renuntat la asemenea idee, pentru ca se speriau toti vizitatorii. :))
    Dar ador urzicile, sunt delicioase. Trebuie neaparat sa ajungi acasa sa mananci pana nu se trec.

  8. E imposibil sa nu fie in piata urzici. Cu siguranta sunt. 🙂
    Mie nu-mi plac urzicile. Asta nu inseamna ca nu mananc verdeturi dar mananc altceva. Stevie sau loboda. Dar cel mai mult stevie. Am mai gustat si spanac. Nici el nu-mi place, in comparatie cu stevia n-are niciun gust.

      1. Chiar eram curioasa.
        :)) Gusturi si gusturi. Eu pot manca din acelea (urzici si spanac) dar nu imi plac 🙂
        Cred ca nu ai o reteta buna de gatit stevia. Chiar e mult mai buna. Dar dragavei mananci?

  9. In loc de spanac prefer urzicile dar urzici mananc doar primavara (in ultimile doua saptamani am servit de trei ori urzici).

    Buuune urzicile si sanatoase !

    1. Ce noroc pe unii, eu n-am mai mancat urzici din copilarie si mi-am adus aminte si am scris pe blog :(…altii se bucur de astfel de delicatese fara vreun chin :).
      Sa-ti fie de bine Petre!

  10. 🙂 si eu mananc urzici, dar preparate in cola. Ai vazut ce se intampla cu o urzica pusa 1 saptamana la cola? Se macereaza si dispare complet.

    1. pai si ce mai mananci daca dispar? :-p N-am vazut, dar stiu ce acizi are Cola in ea asa ca ma gandesc ca ai dreptate… am vazut retete cu carne tinute la macerat in cola 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.