Prima mea zi de munca

Stiu ca e inceputul de an scolar, dar nu mai sunt la curent cu invatamantul preuniversitar, deasemenea stiu si ca prima zi de munca a fost acum 2 saptamani dar totusi vreau sa vorbesc de ea.

Ei bine va intrebam acum ceva timp cum a fost prima vostra zi de munca, sau ce va mai amintiti de atunci…multi nu prea ati stiut ce sa-mi raspundeti asa ca pentru a-mi pastra un reper am decis sa scriu acest articol asa ca daca ma voi gandi vreodata sa stiu de unde sa plec, o sa-mi recitesc articolul.

Prima mea zi de munca(3 septembrie 2012) – nu cred ca voi intra in istorie incat sa conteze pentru cineva dar pentru mine conteaza!
Ei bine in prima zi am facut un instructaj despre protectia muncii si a mediului inconjurator. Oficial asta a fost prima mea zi de munca un instructaj de cateva ore, urmat de un test.
A doua zi am facut un instructaj asemanator despre comportarea in situatii de urgenta, cu pompierii, si el urmat de un test.
A treia zi si practic prima zi la locul de munca a reprezentat o initiere in protectia muncii si a mediului la locul de munca, sectia la care am fost repartizat.

Ei bine santierul este un mediu predispus pericolelor si trebuie sa fii foarte atent…de aceea se si pune asa mare baza pe normele de protectie a munci, pentru a evita evenimentele nedorite.

Prima mea zi de munca, au fost defapt 2-3 zile pe care oricum nu prea am cum sa le uit fiindca trebuie sa mi le amintesc si sa fiu atent pentru a evita accidentele sunt sigur ca cele invatate in acele 3 zile o sa ma urmareasca toata viata.

Latest Comments
 1. Lilly

  imi amintesc f bine prima zi de munca, evident si eu am avut parte de instrctajul respectiv, mi-au inghetat picioarele intr-un birou citind legi si regulamente 🙂
  a mai fost primul contact vizual cu ceilalti colegi – 5 baieti si o doamna, hmmm….a tb sa fac fata ca au inceput din primul moment sa ma ia peste picior, sa ma ironizeze….cred ca atunci m-am imunizat :)))

 2. Refu

  Nici eu nu am uitat prima zi de munca, 2 zile trb sa bag a cap, ca din a 3-a zi trebuia sa execut!

 3. Nice

  Pato, iti doresc zile linistite si frumoase la locul de munca, fara accidente sau intamplari nefericite. 🙂

  • Pato

   Multumesc frumos Nice… sa te auda cine trebuie!

 4. Aliceee Traveler

  Prima mea zi de munca a fost la targul Gaudeamus, ceva ani in urma! A fost mega distractie si nici acum nu imi amintesc sa o fi considerat munca 🙂

  • Pato

   Am avut si eu ocazia de a lucra la un targ de carte, dar am ratat oportunitatea… mi-a parut putin rau dupa, insa a trecut.

 5. giolly

  Bafta, inginere! :))

 6. Adrienn Tilla

  Ce noroc mare ai avut. Rar sunt locurile unde se pune accent pe instructaj.
  Pentru mine prima zi de lucru a fost nasol, in sensul ca am fost aruncata direct in apa adanca. Sa intelegi, am fost angajata pe post de grafician ca din prima zi sa ma bage in productie ca acolo era nevoie. M-am taiat toata cu caterul.

  • Pato

   Hmmm… direct in paine, mi se pare putin fortat, adica daca nu stiu ce trebuie sa fac? Nu trebuie sa mi se explice mai intai tot ce trebuie sa stiu pe mare, generalist apoi punctual la postul de lucru? Adica eu asa stiu ca se face, normal… si da protectia muncii trebuie puse baze serioase pentru a se evita evenimentele care aduc mai putin cinste muncii.

 7. Ioana K-Man

  Prima zi de munca a fost la o lagoserie. Aoleo, ce ma chinuiam, stateam in picioare 8 ore pe zi, intr-o caldura insuportabila! Apoi am terminat facultatea si am intrat in invatamant! AOLEO, ce copii mistocari de bani gata am nimerit! Si in general am tinut minte prima zi de munca de peste tot pe unde am muncit!

  • Pato

   La lagoserie, e un fel de patiserie? ca nu prea inteleg… prin regiunea mea nu cred ca se foloseste termenul.

 8. faianta

  Prima zi de munca a fost a 2-a zi dupa anuntarea rezultatelor la bac. M-am angajat la cea mai tare firma de calculatoare din Timisoara, al carei client fidel am fost pe toata perioada liceului. Pfff… ce entuziasm pe capul meu…

  • Pato

   hmm ai fost pus pe treaba cam rapid, felicitari! Ce parere ai acum, a meritat?

   • gresie

    Nu cred ca asa se pune problema. Imi aduc aminte cu placere de toata perioada aceea. 1998-2000. Un an si jumatate am lucrat acolo apoi mi-am deschis firma mea. Apoi in 2004 biznisul cu calculatoare a cam apus. De atunci lucrez de acasa, grafica, design 3d, programare… Sunt mult mai linistit asa.

    • Pato

     E bine ca nu regreti nimic, nici eu nu regret ca n-am muncit pana acum :D… evident este o experienta incredibila si mult diferita de ce am mai facut pana acum si de asta ma bucur in fiecare zi ca am sansa de a profesa in domeniul care-mi place si mi-am ales sa-l urmez.

 9. Ștefan Stoica

  Vara trecută am vândut ziare! E drept, am fost doar 2 zile, dar am fost. Se pune ca fiind loc de muncă??
  Sincere felicitări, Pato! Chiar mă bucur să văd că acum și lucrezi în domeniul în care îți place. În viziunea mea, ai fost bloggerul cu cea mai rapidă ascensiune, cel puțin dintre cei pe care îi cunosc eu. Acum ești și unul dintre puținii oameni care fac din pasiunea lor meseria lor! Știu că nu e doar o chestiune de noroc, ci în cea mai mare parte este rezultatul muncii tale, ceea ce te definește ca fiind un profesionist. Pentru asta, sincere felicitări!

  • Pato

   Mai ce pot spune, nu cred ca am facut ceva diferit. Eu incerc sa-mi fac viata frumoasa…
   Iti multumesc ca apreciezi ce fac, e magulitor!

 10. Yamasha

  Am schimbat ceva joburi pana acum, iar prima zi de munca de la fiecare din ele a avut ceva special. Ba nu mergea ceva cum trebuie, ba s-a intamplat ceva neprevazut. Oricum, pentru fiecare dintre noi nu se uita prima zi de munca.
  PS. Eu n-am facut niciun fel de instructaj pe oriunde am fost…

  • Pato

   si ti se pare normal sa se puna baza pe instructaj? sau crezi ca e mai bine cum ai nimerit tu…

 11. Laurentiu

  Eu n-as vrea sa-mi amintesc prima zi de munca..mi s-a parut greu, chiar oribil! Acum am alta parere insa!

  • Pato

   a fost chiar asa rau?

 12. Corina

  Se pune si daca stai in jur de 12 h ore e zi in fata pc-ului pentru a munci pentru alti?
  Sau putem discuta doar despre munca offline?

  • Pato

   Daca e cu contract zic ca se pune… desi altceva e sa ai un program strict.
   Deci ciubucurile facute acasa nu se pun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: