Fain by Polimedia-dezvaluri din interior

Ca un agent secret de spionaj si contraspionaj, m-am infiltrat vinerea trecuta 15 intr-una dintre cele mai controversate comunitati din online-ul romanesc. Pentru aceasta a trebuit sa-mi fac o simpla inregistrare… care nu a fost chiar simpla fiindca am incercat de mai multe ori, pana m-am prins ca trebuie sa la user cu majuscula. Bond, James Bond bine eu am pus Pato, Basil Pato:)).

Aveam un om de legatura acolo in persoana lui Standdowncafe, care mi-a facut o introducere, dand sfoara in comunitatea de una dintre actiunile mele. Au urmat promovarea a  2 articole, de catre mine  si fiindca am fost un profesionist, se pare ca am avut si un oarecare feedback. In total au fost inserate 5 articole de pe pato.ro, ele impreuna au primit 92 de voturi si 171 de comentarii. Pana acum doar unul singur a fost publicat pe prima pagina.

Folosindu-ma de o unealta necesara a unui spion cibernetic, ce ma recomand a fi,  cu Google Analytics o sa va pun la dispozitie cateva masuratori tehnice.

Si acum o sa va prezint media acelorasi rezultate pe intreaga durata de viata a blogului meu 11 martie/21 aprilie 2011, pentru a avea un reper de comparatie:

Din cate putem observa sunt ceva diferente spre exemplu la bounce rate este o diferenta de peste 20% in defavoarea Fain-polimediei, timpul de 1 minunt si 38 de secunde petrecute in medie de unvizitator provenit de acolo mi se pare unul cat se poate de decent.

Iar Mircea Popescu a facut niste calcule in privinta continutului de pe Fain si a ajuns la aceasta concluzie:

Ce concluzii am putea trage din studiul meu? Polimedia ajuta sau nu? Polimedia e un instrument de calitatea pentru un blogger?
Eu as tinde sa zic ca este doar, ca e nevoie timp pentru a se vedea rezultate notabile!

Latest Comments
 1. Bazaconii

  Ar fi de interes cam ce trafic are siteul în sine (polimedia).

  • admin

   asta stie doar Mircea, din pacate dar cred ca are un trafic mare oricum!

 2. Val33ntyn

  Da roade dar in timp, exact cum spui tu. Timp pe care majoritatea nu il avem. Concluzia mea. tot un lup mancat de oaie :))

 3. Aliceee Traveler

  Eu am contul de anul trecut din iulie. Majoritatea articolelor ce le-am bagat au fost in timp publicate ….
  Eu zic ca e bine sa ai polimedia ca acoperire insa masa mare de cititori sa vina din alte surse!

  • admin

   da mie mi-ar placea sa fiu cunoscut :)ca brand si apoi sa vina din cautarile google dar e putin imposibil ca brandul sa fie mai puternic ca cautarile pe continut, adica sa vina mai multi pe direct decat prin cautari.

 4. GiacomO

  Mie peste 50% din trafic îmi vine din căutări. Nu mă prea bazez pe agregatoare fiindcă mănâncă mult timp și nici n-am prea mult chesf să stau și să descopăr sau să citesc altceva decât ce am acum în reader.

 5. Nice

  Cati din vizitatorii de pe polimedia ti-au comentat pe blog, Pato, cati au mai revenit si ziua urmatoare atrasi, impresionati de continutul blogului?

  • admin

   au fost cativa
   nu prea multi, dar au existat!

 6. Lotus

  Nici n-a apucat bine să deschidă ochii şi să zică mama, că şi trage articole despre lume… 😀

 7. bibabum

  o arzi ca mircea badea cu audientele :)))

  • admin

   invat de la cei mai buni:)

 8. paispe net

  Visul meu de om mare(discutabil) e sa-mi iau aproape tot traficul din google. Desi n-am scapat blogul niciodata in partea de filmulete fube, cele mai tari games, sau bancuri la maxim de cand a scgimbat google algoritmu de clasificare nu se vede momentan prea roza treaba.

  • admin

   trebuie sa ai foarte mult continut pentru asta:), visul meu este ca undeva peste 50% sa fie trafic direct:) si restul alte surse!

 9. Dani

  Ajuta … la cresterea bounce rate-ului !

 10. Olenici Catalin

  Ai dreptate,legat de nevoia de timp:-?.Felicitari Pato,Basil Pato!:))

 11. coolnewz

  si eu am avut de pe pandoras dar a fost ca si cum luai steroizi. Trafic mare atunci, nimic fidel. Dar poate cu polimedia e diferit …

 12. Tudor

  Eu am renuntat la polimedia cand mi-am dat seama ca utilizeaza tehnici de dependenta – daca vrei sa pleci in concediu si sa nu mai treci pe acolo, pierzi karma si o iei de la capat; daca nu gasesti articole care sa-ti placa, incepi sa recomanzi la intamplare doar de dragul pastrarii karmei; ma opresc, ca nu vreau sa reiau cu Mircea discutia despre frustare.

  • admin

   am citit articolul, da nu mi se pare chiar corect asta. Dar daca s-ar aduna karma la infinit cu sistemul lui de monetizare, de care am aflat acum vreo cateva zile ar trebui sa dea averi:)), bine castiga mult cu ajutorul mini-trustului online media, cel putin cred.

 13. Soacra

  Intr-adevar interesant..o sa imi bag si eu nasul pe la ei.

 14. ioana k-man

  din pacate, nu recomand!
  http://konkursman.com/2011/12/19/polimedia-nu-recomand/

  • admin

   eu nu mai folosesc nici un fel de agregator sau orice imi ia continutul produs de mine! Cine vrea continut sa produca, nu sa “imprumute” de la mine, mai ales si cu voia mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: