Viata

Fresh de struguri sau must ?

Aveam o “disputa” cu Iulia acum cateva luni in privinta fresh-ului de struguri, care pentru ea nu era acelasi lucru cu mustul…n-a ca sunt un paracios!

In perioada asta imi aud toti colegii de munca, ca se duc la cules de struguri, ca dau “poama” prin teasca sa iasa dulcele mustisor… care dupa ce fierbe se transforma in atat de apreciatul vin.

Chiar si prietenii nostri din “online” au fugit la strugurit…este vorba de Domeniile Samburesti.

Ai mei bunici nu au si nu au avut vie niciodata, mi-ar fi placut sa asist si chiar sa ma implic asa, pe cat mi-ar fi cu putinta in acest “proces” fiindca ar fi o experienta inedita pentru mine.
Sa nu mai zic ca ador mustul, sau mai incolo cand se raceste afara si se aspreste vinul…sa-l beau langa o pastrama de berbecut.

10 thoughts on “Fresh de struguri sau must ?

  1. Si mie imi place mustul. Doar mustul si in cantitati mici. πŸ˜› Dar nu prea am sanse sa-l gust toamna asta… Vazusem la o terasa, costa 15 lei paharul. Hm. Parca n-as da atat.

    1. mai chestia e ca pe aici nu prea vad nicaieri, “avem must” ar fi un “must have” daca ma intrebi pe mine, sa faca un pic de marketing pe treaba asta, eu unul as fi interesat sa beau. DAr 15 ron, este intradevar exagerat

      1. De 15 lei beam anul trecut un FRESH (hahah πŸ˜› ) de struguri la 500ml. In localuri/terase sunt cantitatile mai mici, insa.

        Mie tot mi se pare ca sunt 2 chestii diferite, paraciosule! πŸ˜›

        1. Acum am inteles diferenta dintre Fresh si must… freshul e cat e fresh, iar mustul trebuie sa se aspreasca un pic sa-i poti zice must. Confundam lucrurile dar prin definitie ambele sunt suc de struguri, chiar si vinul…doar ca mustul si vinul contin mai putin respectiv mai mult alcool, iar mustul este destul de dulce.

  2. Atat mustul cat si vinul sunt placute de mine si tin sa precizez ca nu ma dau in laturi sa incerc lucruri faine. As vrea si eu sa asist la un astfel de proces. Ultima data am ”dansat” pe struguri cand eram mic. πŸ˜€

    1. Tu sti ce mergea un vin la pastrama de berbecut de aseara? Dar luam pastile… πŸ™ a trebuit sa-mi pun pofta in cui pana data viitoare.

  3. E interesant procesul fabricatiei lui. Cand eram mai micut stiu ca mergeam la bunici, iar ei faceau in fiecare toamna. Imi place mustul, dar nu pot bea foarte mult. Vin nici atat :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *