Am iesit din sistemul de invatamant in glorie!

Stiu ca poate unii dintre voi, cititorii acestui blog, mi-ati dus lipsa, fiindca este adevarat ca am neglijat multe lucruri de cand m-am angajat asta si fiindca am mers in paralel cu studiile masterale, care in deosebi aveau loc dupa programul de munca, iar timpul si energia nu mi-au mai permis “sa astern ganduri pe hartie”.

Au fost doi ani grei, doi ani plini de sacrificii, viata personala a suferit si ea din cauza acestor doua activitati pe care le-am intreprins in paralel  pana la terminarea studiilor, lucru care s-a petrecut miercuri 06.07.2016 cand oficial am scapat de ceea ce inseamna sistemul de invatamant.
Ferry Thassos Greece
Sunt fericit acum!

master final

De ce spun ca am terminat in glorie, fiindca dupa ce am terminat prezentarea colegii mei m-au aplaudat, a fost un sentiment de multumire, satisfactie implinire si compensare a tuturor sacrificiilor de peste ani. Am simtit o recunoastere din partea unor cunoscatori a ceea ce inseamna munca si activitatea mea in societate. Sunt fericit!(ma repet, scuzati-ma!)

Ma bucur ca am scapat de “scoala”, intr-un fel, dar sunt recunoscator sistemului in care am avut parte sa ma formez ca om, ca specialist, ca entitate in piata muncii, fiindca la finalizarea studiilor am reusit!
Este ciudat sa aud cum sistemul de invatamant este ponegrit, criticat, defaimat, cand eu sunt un produs al lui si nu pot fi decat mandru pentru asta si profund recunoscator: dascalilor, colegilor si celor care indirect ajuta la dezvoltarea noilor personalitati in societate.

Sunt un om simplu, am urmat mereu pasii normali si corecti:
-scoala generala
-liceu
-facultate
-master
Nu pot sa nu iau in consideratie si pregatirea care poate parea nesemnificativa dar pentru mine este reprezentativa cea din gradinita, fiindca nu doar am invatat sa ma joc.

Toate aceste trepte au avut drept rol sa ma aduca mai aproape de rezultatul dorit.

Poate sunt eu doar norocos, poate mi-am gandit foarte bine pasii in viata, poate m-am documentat prea profesionist asupra alegerilor ce urma sa le fac…dar am reusit ca din anul II de facultate sa stiu ca voi avea un loc de munca la finalizarea studiilor, lucru care s-a si intamplat, lucrez de aproape doi ani intr-o companie multinationala. Am beneficiat in anii II si III de stagii platite de internship si de bursa privata in anii III si IV de studii.

Este ciudat ca toate s-au legat ca prin magie, chiar si activitatea mea pe acest blog m-a adus mai aproape de aceste impliniri, in mod indirect.

Cum as putea eu sa arunc cu piatra in sistemul care m-a adus mai aproape de ce mi-am dorit, tot ce-si poate dori un tanar la inceput de cariera.

Sper ca de astazi inainte sa pot scrie mai des pe acest blog, fiindca este parte din mine, reprezinta gandurile mele “care dau pe afara”.

Va cer scuze si va multumesc pentru intelegere!

Latest Comments
 1. Refu

  Felicitari! Astept noi articole pe blog cu subiecte faine. Sau ce iti trece tie prin minte :))

  • Pato

   Vor urma, sunt sigur de asta, am trecut peste o perioada care cred eu ca s-a sfarsit si consider ca voi avea mai multa disponibilitate, in perioada ce vine.

 2. Niculae Bucur Ion

  Ai dovedit ca se poate si in acest invatamant cum zic unii ca e naspa si alte critici adiacente. Daca vrei se poate…

  • Pato

   Niculae, sunt de parere ca daca ai obiective si muncesti sa le atingi cu greu te poate dobora ceva. Eu am stiut ce am vrut, am luptat pentru ce mi-am dorit si se pare ca am reusit cu ajutor de Sus sa si obtin.

 3. Marius

  Din moment ce ti-ai dorit sa termini, ai terminat.
  Bine, legat de invatamant, nu prea se pune ingineria in calcul. E la cautare la noi in tara.
  Dar toti absolventii de jurnalism si de facultati de tip “balarie”… n-au prea multe sanse.

  • Pato

   fiecare este liber sa aleaga, nu?
   Cred ca daca esti foarte bun poti sa-ti gasesti un job ok si intr-o industrie gen “balarie”.

 4. Zina

  Te felicit și mă bucur pentru această împlinire a ta din tot sufletul, dragă Vasile! Să îți ajute Dumnezeu să ai un drum frumos prin viață ca și până acum! Numai bine îți doresc!

  • Pato

   Multumesc Zina, sa ne ajute Dumnezeu!

 5. mihaela pojogu

  Niciun sistem nu este perfect, important e sa gasesti solutii pentru a reusi, iar tu ti-ai gasit formula potrivita tie! Te felicit! keep going… 🙂

  • Pato

   Multumesc, poate ca am fost doar norocos!

 6. Isa

  Poate te hotarasti sa ne scrii de pe un IP extern 😀

  • Pato

   Cine stie ne ce rezerva viata, dar nu cred ca e posibil momentan, n-am de gand sa parasesc meleagurile natale…decat in vacante.

 7. isabela

  Felicitari si succes in continuare 🙂

 8. Petre

  Asa ca acum putem spune
  Felicitări Master Pato !

  • Pato

   Ma gadeam sa-mi schimb chiar titulatura in “Dr. ” :)), dar mai astept putin,
   Multumesc Petre!

 9. Nice

  Felicitari, un tanar hotarat care a stiut ce a vrut sa faca in viata, mai rar asa ceva. 🙂 Din pacate nu toti putem fi de 10. 😛
  Mult succes in orice iti propui. Sunt sigura ca vei reusi. Inclusiv sa revii in forta pe blog. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: