A fi sau a nu fi ipocrit…

Se intampla asa, intr-un cerc mai mare de oameni, unul mai “invatat” sa spuna ca guma de mestecat contine aspartam (E951) la care toti sa scoata pachetele de guma de mestecat din buzunar sa verifice daca au ingredientul minune.

Aspartamul este un indulcitor sintetic… a carui utilizare este raspandita in industria alimentara si asupra caruia s-au facut numeroase studii stiintifice si se pare ca ar fi un factor care sporeste rata cancerului.

Ideea e urmatoarea din acel cerc nu foarte mare totusi de indivizi, au facut gestul de a verifica doar cei care fumeaza (procentul ar fi fost 100%). Adica n-ar conta ca pe pachetul de tigari are mesaje “Tutunul dauneaza grav sanatatii!” are si imagini destul de graitoare.

Latest Comments
 1. Lucian

  Defapt, in mintea fumatorilor nu este periculos sa fumezi:) deja daca fumezi de un an ai un fel de scut si nu te mai poti inbolnavi.Cunosc ritualul pe care l-ai specifict tu.

  • Pato

   Dar tocmai ei s-au gasit fricosi de cancer? :))

 2. Ioana K-Man

  Ca fumatoare, iti explic logica: se simt cu musca pe caciula ca baga chestii cancerigene in ei, si sunt fericiti cand vad ca si nefumatorii fac acelasi lucru.
  Stai sa vezi cand or afla amicii tai ca unele specii de branza cresc colesterolul, avand procente uriase de grasimi si provocand in timp ateroscleroza!

  • Pato

   eu n-as putea gandi asa… adica “Moarte caprei vecinului!” ca sa imprumut si sa adaptez un titlu de articol de la tine πŸ™‚

 3. Ioana K-Man

  Ooo, ce face un fumator ca sa-si apere viciul…:))

 4. D-Petre

  Cand fumezi iti asumi consecintele (indiferent de ce poze cretine pun pe pachete)… cand altul iti baga pe gat tot felul de substante e cam altceva.
  Ipocrizia e din partea producatorilor de guma care nu pun si ei pe pachet fotografii si texte de genul : mesteci azi si mori maine.

  • Pato

   πŸ™‚ cui nu e frica de moarte, dar sincer guma de mestecat e printe ultimele mele griji…

  • Raphaelly

   ati pus punctul pe I. este vorba despre transparenta aici. am renuntat de 2 ani la tigari si la guma, deci se poate!

   • Pato

    Nu-mi zice ca nu mai mananci nici semipreparate? E destul de greu sa te abtii de la toate, eu personal guma de mestecat imi permit sa consum chiar daca stiu ca are si efecte adverse…nu mestec guma in cantitati industriale.

 5. Lilly

  erau doar curiosi πŸ˜€

  • Pato

   le-o fi fost frica de cancer?

 6. Nice

  Sincer, mi se pare culmea ipocriziei!

  • Pato

   Ei culmea…ei sunt foarte atenti la ce consuma doar!

 7. vienela

  Nu este ipocrizie. Fumatoare fiind, stiu ce riscuri imi asum cand aprind tigarea. Dar asta nu inseamna ca imi cumpar si alimente expirate, sucuri pline de coloranti artificiali sau ca mananc doar grasime de porc, ca tot voi muri…

  • Pato

   E ca si cum ai zice ca te frigi toata ziua cand bei cafeaua de dimineata, si tu sufli in iaurtul de dupa ?

 8. Laurentiu

  Petru ei, fumatul nu e un lucru grav, e ceva normal.

  • Pato

   Si pentru mine e mersul pe jos, insa e mai placut si mai util…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: