Sunt in Grecia, ce bere aleg?

Sunt in Grecia, ce bere aleg?
In Grecia este excedent de beri nemtesti… nu ii ajuta degeaba cu criza socio-economica in care se afla, banuiesc ca si profita cat se poate de situatia in care se afla. La terase esti intampinat doar cu beri nemtesti daca esti turist.

Fix greece beer
Foto via

Eu va recomand daca ajungeti in Grecia o bere locala, se numeste FIX e usor de pronuntat. Localnicii se vede ca-s fani ai acestei berii.
Berea FIX nu stiu daca se aseamana cu vreo bere de pe la noi, fiindca nu este foarte “acidulata” ca pe aici e o bautura mai diferita.

Daca mergeti in Grecia incercati berea FIX!

Un alt amanunt asupra berii, care m-a lasat putin cu un gust “amar” este acela ca au un mod ciudat de a servi berea la terasa/local. Spre exemplu am fost o data la masa 5 persoane am comandat 5 beri si ni s-a adus doar o singura sticla de bere, si 5 pahare de la rece…
Alta data am fost 3 insi ei au comandat 2 beri, la care eu am zis hei cum dar vreau si eu una… atunci mi s-a si explicat procedeul.
In Grecia fiind foarte cald, nu aduce o sticla de bere pentru fiecare om de la masa pentru a nu se incalzi… de aceea iti aduce si pahare tinute la rece pentru ca berea sa-si pastreze temperatura mai mult timp.
Astfel ca acea sticla de bere se imparte in mod egal toturor celor de la masa, iar chelnerul/ospatarul este atent cand s-a golit sa-ti aduca o alta sticla de bere la masa.

Este un procedeu interesant, care pentru mine a fost putin diferit fiindca am fost surprins ca 5 oameni sa se chinuie cu o sticla de jumate de bere. Fireste ca erau promti si atenti lucratorii localului si chiar aduceau berea urmatoare cand era cazul.

Latest Comments
 1. Nice

  Interesant procedeu, insa nu mi-ar conveni sa-mi stea ospatarii pe cap pe toata durata sederii la terasa. Sa fie cu ochii pe mine si pe paharul meu…
  Noroc ca nu beau niciodata bere. ๐Ÿ˜›

  • Pato

   crede-ma ca nu ma deranjat deloc asta, ci faptul ca luam cate 2-3 guri de bere cand poate aveam o arsita ca as fi baut juma de sticla o data la inceput doar eu :))

 2. Nice

  Pato, cand am vazut prima data titlul pe facebook, m-am speriat. Am crezut ca ai plecat iar in Grecia…si ne scrii de acolo. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜›

  • Pato

   ๐Ÿ™‚ as putea sa ma duc iar prin octombrie dar cu facultatea nu-mi permit… gata sezonul distractiilor, astept iarna cuminte acasa.

 3. Constantin

  Interesant, n-am mai intalnit pe nicaieri acest obicei.
  Poate ne spui ceva si de preturi.

  • Pato

   nu foarte mari am platit 5 euro o data la terasa pentru 2 pahare de 100 ml de wiskey, 2 beri si ceva fresh de fructe parca. Am sa tratez acest aspect intr-un alt articol :D, fiindca ar mai fi de spus.

 4. Ana Q.

  Wow, mie chiar mi-ar placea asa avand in vedere ca de cate ori comand bere , eu beau foarte incet, nu apuc sa o termin si se incalzeste.

  • Pato

   Mergi in Grecia, cred ca asa e peste tot acolo cel putin eu asa am intalnit si la terase si la restaurant, si la fastfood dar si la taverne.

 5. Folii auto

  Chiar mi-ar place sa fiu acum in Grecia ๐Ÿ™‚ cu FIX sau fara, tot e mai bine decat in zapuseala asta de la noi :)) E foarte placut sa bei mereu bere rece, cred ca ar trebui implementat si la noi acest obicei de servire. Berea calda este oribila, nici nu se poate inghiti…. ๐Ÿ™

  • Pato

   Acolo e cu cateva grade peste… ce se intampla aici… erau in tara 41 de grade parca cand am fost eu, si acolo erau 46 ๐Ÿ˜€ deci

   Da berea calda nici n-ar trebui consumata, nu merge pur si simplu!
   Acum nu stiu daca e chiar un obicei bun, fiindca daca mi-e sete si am arsita simt nevoia sa beau calumea la inceput sa-mi potolesc setea.

 6. Laurentiu

  Interesant si nu prea…de obicei, cand iesim, nu bem toti in cantitati egale si fiecare isi plateste consumatia, astfel ca deja trebuie sa te pui pe calcule.

  • Pato

   ai dreptate…dar intre prieteni nu cred ca apare gen, ba tu ai baut atat cat stii ca ai consuamt platesti. Doar nu o sa-ti furi prietenii pe fata.
   Eu nu stiu cum se face dar cand merg cu prietenii si bem, mancam mereu cand punem banii ies mult prea mult :)) si trebuie sa vedem cine ii ia ca nu lasam bacsis peste 10% uneori se aduna si raman ceva bani in plus

 7. urmatorul pas

  aveau grecii o bere se numea ‘Prost’ si era foarte ieftina ๐Ÿ˜€

  • Pato

   n-am auzit, dar daca era si buna ๐Ÿ˜€ de ce nu

 8. coolnewz/Ratatouille

  la sticle de 1L nu era?

  • Pato

   cola atat am vazut la sticla de 1 litru dar foarte rar, doar la un supermarket

 9. Tury

  Oioii, nemศ›eascฤƒ! Pe aici cumpฤƒr Paulaner la halba, 5,50 lei!
  m-ai facut curios cu privire la berulina Fix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: