Fun

Ce bea romanul?

Asta e o intrebare pentru profesionisti! Este o intrebare la fel de grea pe cat este si de usoara.

Romanul in mod sigur este certat cu apa, nu spun asta fiindca a venit vara si ati simtit asta pe propria dumneavoastra stare de bine, ci fiindca din popor se zice ca “apa rugineste”. Asa ca romanii isi ung instalatiile si sistemele cu vin, tarie si ocazional bere, nu se spurca ei cu apa.

Indiferent de zonele geografice oamenii si-au facut deja cunoscute unele afinitati pentru o anumita specie de bautura.
Moldovenii se pare ca prefera vinul si rachiul, de preferat de productie proprie macar beau ceva eco. Pe cand dobrogenii sunt spaima spirtoaselor, auzind nenumarate povestii care spun ca acestia consuma si spirt medicinal sau acool metilic, care nu este recomandat consumului. Prin alte parti romanii se mandresc cu rachie, palinca, horinca si alte denumiri locale a unor tarii.
Prin orase “oamenii elevati” consuma bauturi fine precum whisky, shotul de tequila, votca cu nectar(care a devenit de curand o fita), sampania.

Oricum se stie ca romanii consuma toate “rahaturile” si asa am auzit si am ramas oripilat de procesul de fabricatie a celebrei “pufoaice”. Ma gandeam ca unii oameni mananca “cacat” dar sa-i bea si seva!

Ştiţi cum se face ţuica de pufoaică? Mulţi dintre voi ştiţi, ştiu, aţi prins vremurile. Poate mai e vreunul mai tânăr şi merită să-i explic: se ia o pufoaică, adică o haină de-aia groasă şi – of course – pufoasă şi se leagă de un arac. Aracul se bagă într-un veceu de-ăla de ţară, cu pufoaica în jos, aşa încât pufoaica să absoarbă cât mai mult căcat fermentat. Căcatul fermentat e plin, se pare, de alcool etilic. După aia se scoate şi se stoarce în cazanul pentru ţuică (da, pufoaica n-are decât rol de burete; dacă aveţi burete, puteţi încerca direct ţuica de burete). Pentru aromă, se poate ca jumate din cazan să fie umplut cu prune-mere-pere fermentate. Dacă e un an în care nu s-au făcut prunele-mele-pere, sigur s-a făcut căcatul, aşa că fructele poa’ să lipsească. Şi se mai storc câteva tuburi de pastă de dinţi, preferabil Cristal cu aromă de fructe, sau măcat Pell Amar. Tot pentru aromă. Se distilează şi gata: luna străluce, moonshine is served. A se bea cu ţoiul.

sursa

Orice ati alege parerea mea sincera este ca un vin natural facut din vita nobila e un adevarat medicament, daca-l bei in cantitati reduse. Spre exemplu un pahar de vin dupa masa este recomandat chiar si de medici.

Tagged

52 thoughts on “Ce bea romanul?

  1. Mie imi place berea, sampania si vinul dulce, lichiorul si Martini. Dar nu prea le consum fiindca nu ma fac sa ma simt bine. Ah si despre vin, cu un pahar ma fac crita :)))

  2. Poate ca eu nu sunt roman. De 6 ani nu am mai baut nimic, nici bere, nici tuica, nici vin, doar apa si poate ocazional un suc.
    Daca renunt si la tutun cred ca voi fi o ciudateni a naturii….

    1. tu si musulmanii radicali ce mai faceti din astea… dar la ei inteleg ca e atat de cald incat pot sa moara de la alcool.

  3. Avand in vedere ca eu am sunt nascut in Vrancea (Panciu) am in sange licoare podgoriilor. Asa ca inclin catre vin. Dar nu e de lasat nici berea! Cu toate ca lasa ceva burtica :”>

  4. Eu îs mai mult pe tărie… cocârţ adică. Îmi place cognacul de mor, dar când e de sete beau bere, dar niciodată ca să mă îmbăt cu ea. La vin, dacă-i roşu şi demisec, atunci mă laşi cu sticla că ne înţelegem noi.

    1. Tu esti dobrogean de fel… din cate am observat eu hahaha! voi sunteti cu spirtoasele cum am spus si in articol.

    1. Pai n-ai vazut ca recomandarea medicului este sa bei minim 2 litri de lichide pe zi? Tu cum reusesti sa nu te deshidratezi?

          1. Intr-o forma sau alta trebuie cumva sa ajunga apa in organismul oricarei persoane. Mai stii reclama aceea, cat la suta esti apa, nu ? …..Oricum, asa ca fapt divers, si mie imi place cateodata un pahar de vin rosu bun.

  5. Romanul bea ce-si permite sau ce prinde: vin facut(nu nascut), vin indoit cu apa-zahar, tuica de pufoaica, vodka de sinteza, bere de hammei z..malt, apa cu toxine sau mai ieftin de la robinet, sifon sa faca piatra la rinichi …

    1. ai dreptate, sa vezi pe la sate cand isi iau ajutorul ala social si hop la crasma in loc sa-si ia de mancare…pe tigari si alcool se duc putinii bani.

  6. ah uitasem, nu stiu la ce host esti sau daca si azi s-a mai lucrat la ceva dar si azi ti-a mers ca naiba sau cel putin eu am intrat cam greu.

  7. Romanul bea mult, dar nu stie sa bea. Mai exact, bea ca prostu’. Asta, asa, ca generalizare. Alcoolul ar trebui savurat, daca tot il bei. Sa il bei pentru ca iti place gustul, eventual, nu ca sa te imbeti ca porcu’ – fapt ce ar trebui sa fie exceptia, nu regula… 😛

    Personal accept si imi place doar vinul rosu, fiert, cu scortisoara, iarna.

  8. D-ala imi place si mie 😆

    Na ca mi-ai facut pofta :mrgreen:

    PS pt Pato: Ce ma dispera sa tot scriu nickul si mailul 👿

  9. ai spus ocazional bere, dar crek la noi se bea mai multa bere decat in Germania sau Anglia. Stiu cel putin 20 de persoane care au inlocuit apa cu berea.
    Intradevar la tarie incercam sa-i ajungem pe rusi, parca asta e noul tel al natiunii noastre.

    1. nu stiu daca bem foarte multa bere…eu unul beau ocazional. Nu vreau sa fac burta, sa ma iubeasca femeili!

    1. eu n-am fost in Spania, iar reeds nu cred ca am incercat… nu prea imi plac astea cu arome! am baut tuborg tropical parca, becks lemon… si cred ca si altele.

  10. cum ai zis si tu,pato, un vin facut din vita nobila e medicament,numai ca ala e scump,asa ca apelezi la rudele care au vie si fac vin:D.
    Ideea e ca in majoritatea cazurilor romanii nu prea se uita ce arunca pe gat,alcool sa fie.

    1. omul inobileaza … locul! merg pe premisa asta si as zice ca omul inobileaza via. Cand ma refeream la asta ma refeream la vinurile adevarate nu la alea facute cu pastile prin nu stiu ce fabrici.

  11. vinul si berea sunt considerate alimente asa ca sunt permise, dar cu moderatie, un pahar la masa seara cred ca-i ok
    eu beau asa din cand in cand un pahar de vin sau de bere, tariile nu-mi plac

  12. ati gresit, vinul si berea sunt prea scumpe, romanul bea ciorba dimineata, ciorba la 12 si supa seara, toate facute cu multa apa si cateva legume aruncate in ea.

    1. nici eu nu-mi refuz necesitatea de a manca ciorba la pranz zilnic!… nu ma simt bine fara o ciorbita.

    1. tu te respecti… de unde atata apa de izvor? Ca am vazut ca si apa este imbuteliata la Galati de unde o aduce ? Cum o aduce? ma ingrozesc…cand ma gandesc ca e apa de la robinet!

  13. Da, un vin bun – doar un pahar – n-aş refuza niciodată. Dar după o masă bună merge şi-un coniac puţin aromat…

  14. Vezi ca vorbesti cu un mancator de branza de oaie profesionist si un beutor de bere convins :)). Eu unul prefer berea si vinul, nu tariile. In materie de bere consum “Timisoreana, Ciucas si Ursus, rar cate un Heineken” si in materie de vin prefer “Caloian Sauvignon Blanche sec”, si bineinteles, vinul de tara.

    1. cum te-ai prins ca branza mea preferata e casul de oaie?:D
      Mie in materie de bere prefer Stella Artois si Timisoreana(cele mai bune blonde). Vin la unchiu iarna cand ajung beau asa mai mult… il face toamna dar eu sunt prins cu scoala! Si tata cumpara “Premiat” destul de des. Tarie tot asa cate un rachiu produs la cazan pe la rude(din fructe).

    1. care parte? cea premegatoare procesului propriu zis “cu seva”… sau procesul( care cica nu-i o gluma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *