Braila-Galati

Braila prin obiectiv – Art9 Lacul Sarat iarna

Lacul Sarat este, dupa cum ii spune si numele, un lac cu apa sarata in apropierea Brailei, mai exact la aproximativ 5 km. Datorita proprietatilor medicale ale locului a fost creata Statiunea Balneo-Climaterica Lacul Sarat, asa cum poate ati mai auzit ca sunt prin zona Dobrogei, la Techirghiol.

Sincer va spun, ca n-am mai fost de prin scoala generala(asta insemnand vreo 10 ani) sa fac baie acolo, desi locul este renumit pentru namolul si apa sarata, cu recomandari terapeutice si cu efecte recunoscute in tratarea reumatismului, a bolilor de piele, s.a.
Brailenii nu prea apreciaza ce au, insa probabil ca daca ar fi sa se duca la Techirghiol s-ar duce acolo, chiar daca nu este nici cea mai mica diferenta intre cele doua statiuni, in schimb vin oameni din alte zone pentru bai si tratamente. Mereu cand eram mic si mergeam vara la Lacul Sarat, erau pline parcarile de masini cu numere de Galati si Buzau, ceea ce acum ma face sa inteleg ca altii care nu au asa ceva “in propria curte” apreciaza mai mult aceste daruri.

Lacul Sarat ca si multe alte locatii au adus prestigiu regiunii, insa ca mai toate au fost uitate de cei care ar trebui sa se ocupe de dezvoltarea judetului, Braila.


Sursa foto Radu Arama

Tagged , , , , ,

11 thoughts on “Braila prin obiectiv – Art9 Lacul Sarat iarna

    1. Vii tocmai din Slobozia la noi la mall? N-ar fi mai aproape Bucurestiul… avand in vedere ca e autostrada la doi pasi :). Oricum si mallul din Braila e foarte interesant.

  1. E o zona despre care am tot auzit in copilarie, dar pe care nu am avut niciodata ocazia s-o vizitez. Ideal era sa merg intr-o tabara acolo, dar nu a fost sa fie…
    Din cate am inteles eu a fost lasat in paragina si Balatonul, daramite L. Sarat. :)) Acum lumea cauta destinatii cat mai exotice de vacanta. 😛
    Super fotografia!

    1. Ce este Balatonul? Eu nu stiu :(…
      Da lumea prefera sa se plimbe pe faleza orasului vecin :), chit ca altii care vin din alte orase considera ceva incredibil, noi ne cam plictisim de ce-i al nostru.

      Faza cu lasatul in paragina… cred ca asta a fost tendinta generala din Romania dupa ’89

      1. Este un lac de origine tectonica din Ungaria. Lacul Balaton este supranumit Marea Ungariei…dupa cum se stie tara nu are iesire la mare, in trecut, locuitorii preferau sa mearga pe malul lacului in vacanta, la soare, relaxare si distractie.Acum aleg…Coasta Dalmata. :)) 😀 😛

        1. pai asa zi-mi mamica 😀 “Marea Ungariei” de asta auzisem :D… numele nu mi s-a parut important pentru al retine :))

  2. Și la Buzău e la fel, Buzoienii preferă Lacul Sărat, uitând de Sărata Monteoru, care era o stațiune frumoasă. Cel puțin așa mi-au spus părinții, eu am fost acolo prin ’96 – ’98 și am fost dezamăgit 🙂 E adevărat că preferăm să ne plimbăm pe “faleza orașului vecin” 🙂

    1. Probabil suntem mult prea plictisiti… dar vezi tu lumea merge spre ceva rau, cel putin asa mi se pare. Multi incep sa fie plictisiti de viata, au totul la botul calului din pacate in urmatorii ani se va intampla ceva :(, ceva “antrenant”, dar nu neaparat mai pozitiv!

  3. Lacul Techirghiol este situat pe tarmul Marii Negre, intre localitatile Techirghiol, Eforie Nord si Eforie Sud. El se deosebeste fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate ca geneza este aceiasi, liman fluvio-marin cu o suprafata de 10,68 km², separat de mare printr-un cordon de nisip si cu o adancime maxima de 9 m. Prin aportul mic de apa dulce, apa lacului si-a marit concentratia de saruri, la circa 95 g/l. Acest fenomen a permis formarea unui strat de namol cu calitati terapeutice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.