Braila – Hotel Pescarus

Fotografii din Braila – Hotel Pescarus unde puteti oberva obiective turistice de arhitectura.

Arhitectura Braila

Hotel Pescarus se pare ca apartine sau a apartinut unei profesoare de franceza, cel putin asa mi-a povestit o doamna mai in etate cand m-a vazut fotografiind obiectivul. E drept ca ar fi fost foarte frumos, daca ar fi fost restaurat, dar probabil se asteapta autodistrugerea, prin trecerea timpului si actiunea altor factori…Ar fi hidos sa se construiasca fix in centrul vechi, unde toate cladirile au un iz istoric o cladire cu linii “kitch-oase” moderne.

Centrul vechi braila Hotel Pescarusul

Tot centrul vechi din Braila este impanzit de cladiri frumoase, din punct de vedere arhitectural…regasindu-se stiluri precum baroc, rococo sau neoclasic. Cladiri construite de afaceristi greci in mare parte. Tot la 50 de metri era o cladire despre care am auzit chiar in acel moment pe doi batrani ca vorbeau despre ea, unul dintre ei sustinand ca a apartinut unui consul italian si ca urmeaza a fi reabilitata de catre primarie.

Latest Comments
 1. Zina

  O clădire foarte frumoasă și o inițiativă bună, de a ne face cunoscut orașul Brăila.

  • Pato

   intradevar este o cladire foarte frumoasa, insa sta sa pice…nu are nimeni grija de ea, intradevar costurile unei reabilitari ar fi foarte mari insa daca ar face-o ca la carte un investitor si ar face din el un hotel de 5 stele, fiindca se preteaza ca este in buricul targului si-ar scoate banii.

 2. Ana Q.

  Cat imi place arhitectura lui atat de impozanta, masiva, vintage 😀

  • Pato

   Din pacate cand trec pe langa el, traversez pe partea cealalta de frica sa nu-mi cada vreo bucata de fatada in cap :(. Ar fi fost un hotel pe cinste in ziua de azi daca …

 3. Nice

  Sunt multe astfel de cladiri deosebite in Romania, nu doar in Braila, pacat ca nu se face nimic in privinta lor. Restaurarea costa si inca mult, iar momentan nu sunt bani. Sau nu sunt pentru asa ceva!

  • Pato

   Nice intradevar restaurarea unui astfel de edificiu costa enorm dar daca ar fi viziune dupa… adica daca ar avea o strategie de utilizare a ei pentru a scoate bani eu cred ca ar merita investitia. Acum e si oarecum ciudat, ca la noi se refac cladiri de patrimoniu folosidu-se geamuri termopan :-p ceea ce e un kitch odios!

 4. bogdan

  nasol tare. sta sa CADE :))

 5. adrian popa

  Braila este cu adevarat un oras cu o arhitectura aparte. Pacat ca nu este mai mult mediatizat. In afara de teatrul Maria Filotti unde se mai desfasoara cand si cand cate un festival de anvergura nu prea avem stiri. Despre cladiri ce sa mai vorbim

  • Pato

   Pai nu se mai organizeaza mai nimic in Braila, ceva evenimente anuale de teatru cum ai zis si tu si un festival de muzica parca. In rest pauza totala. Nu prea sunt evenimente in Braila.

 6. Adrienn Tilla

  Aceeasi poveste la hotelul Dacia din Satu Mare, pacat.

  • Pato

   iti dai seama cum ar arata ca un hotel de 5 stele? 😀 vise mamicule

 7. Adrienn Tilla

  Cei care s-au apucat de reconstruire, renovare ,restaurare tocmai asta vor sa faca. Pacat ca dureaza de vreo 4 ani.

  • Pato

   La noi nu s-a apucat nimeni este lasat voia timpului si la capricile intemperiilor, poate poate se darama mai repede.

 8. Ionut

  Sa stii ca este o cladire foarte frumoasa, la mine in Focsani nu prea mai sunt astfel de cladiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: