Ziua internationala a Cartii

Probabil iubitorii cartilor stiu ca maine, 23 aprilie (23.04.2013), este sarbatorita Ziua internationala a Carti. Recunosc, cu rusine insa, ca nu sunt un mare fan al cititului… sunt omul care probabil a citit cu placere, din obligatie toate operele impuse de profa de romana. Imi place sa citesc, dar mi-e greu sa ma apuc sa citesc.

Nu am acel indemn al lecturii, dar culmea imi place sa citesc iar imaginatia mea in general reuseste sa ma transpuna in mediul fictiv cu usurinta, asta daca nu am probleme pe cap. Nu stiu daca cititul ma poate deconecta, dar daca sunt deconectat cititul ma poate relaxa.

Culmea este ca eu in general nu alerg dupa carti, insa am aflat ca un prieten al meu are cartea The Hobbit… insa din pacate nu prea da semne ca ar vrea sa mi-o imprumute si nu inteleg de ce!

citat carte

Ideea e ca, maine, magazinul online cu cea mai mare oferta din Romania, Emag, va face maine reduceri interesante la carti. Daca urmareati o carte anume, maine ar fi cazul sa vizitati prin acest link!

Latest Comments
 1. Cetateanul

  Lumea fuge dupa fanii, dupa munca si altele, daca am avea toti timp liber mai mult(fara sa fim someri) cred ca lucririle ar decurge altfel!

  • Pato

   probabil supravietuirea e o lupta care nu iti mai lasa ragaz pentru alte activitati cotidiene…dar e trist fiindca trebuie sa ne ocupam si de aceasta latura, bine ca avem timp sa ne uitam la emisiuni precum Kapatos…

 2. TataMare

  Pe vremea mea nu erau atatea posibilitati … Citind o carte reusam sa ma confund cu personajele, parca evadam din lumea plina de probleme in care ma aflam.

  • Pato

   e drept ca acum sunt multe alternative insa nu sunt cele mai de “castigat”

 3. D-Petre

  In acest an Ziua Cartii e la mare concurenta cu spritul de sf. Gheorghe … din pacate.

  • Pato

   Asa se pare, azi dimineata am aflat si eu ce sarbatoare este astazi 🙂

 4. DinPacate

  Centrul Vechi (bucuresti) e pavat cu carti, nu cred ca e in “concurenta” cu spiritul de sf Gheorghe…

  • Pato

   Cum asa?
   Eu nu am fost pe acolo niciodata si nu inteleg ce ai vrut sa zici, sunt comercianti cu carti de anticariat?

 5. Ionut

  Nici eu nu prea dau carti cu imprumut asa ca-l inteleg pe prietenul tau, cartile cumparate de mine fac parte din viata mea de aceea imi e greu sa ma despart de ele si pentru cateva zile

  • Pato

   Parca le mananca cineva…o citesc si i-o restitui in aceeasi stare, daca el a citit-o si o detine de ce sa nu mi-o imprumute.

 6. Aliceee Traveler

  Mie imi place sa citesc insa daca nu ma prinde o carte din primele 2 pagini o dau uitarii pe veci 🙂

  • Pato

   eu nu prea las treburile neterminate

 7. Lucian

  Nu sunt mare iubitor de carti, daca doream sa cumpar ceva sigur foloseam linkul tau, dar asa nu am la ce :D, tu cumperi ceva?

  • Pato

   momentan nu am ceva carti care vreau sa le citesc in bibilioeteca personala plus, Hobbitul daca mi-l va imprumuta in cele din urma acel amic.

 8. Colorbliss

  În liceu, citeam orice altceva înafară de lecturile obligatorii :)) Nici în ziua de azi nu am terminat Enigma Otiliei, iar pe Ion l-am reluat de trei ori până am reușit să îl duc la capăt.
  Nu îmi plac obligațiile, cititul e una dintre pasiunile mele și o fac pentru că vreau, când vreau și citesc fix ce vreau.
  E și motivul pentru care nu am dat la Litere, deși era o secție acolo care a fost ca un magnet pentru mine. Practic, bibliografia cursurilor coincidea cam 60% cu lista mea de cărți pe care vreau să le citesc. Dar mi-am dat seama că aș fi extrem de naivă, eu nu pot citi pentru că „trebuie”, iar o facultate de litere mi-ar fi „furat” libertatea alegerii (chiar și iluzorie fiind) 🙂

  Na, hai că am divagat. Nu prea țin cont de „zile”, nu înseamnă mare lucru pentru mine, dar frumoasă inițiativa celor de la emag.
  Încă nu am citit Lord of the Rings 😛 Hobitul nu prea mă atrage, cred că filmul e de vină. Dar voi vedea, dacă îmi place stilul lui Tolkien, poate îi voi da o șansă și hobitului 😛

  • Pato

   E bine ca iti place sa citesti, sincer nu-i o pasiune prea mare de a mea insa… din cand in cand mai incerc sa ma cultiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: