Porc cu blana din rasa Mangalita

In acest articol nu o sa vorbim despre porcu’ nostru blogosferic, ca s-a saturat de noi (vezi aici).
La rugamintea lui Sorin Patriche, care m-a mituit cu niste muschi si jumari afumate, voi povesti despre un  porc cu blana.

De ce ar creste oamenii un porc Mangalita in 2012?
Avand in vedere mica glaciatiune care s-a abatut in Europa si in Romania, oamenii ar trebui sa se reorienteze in materie de animale domestice pe care le cresc, in curte. Porcii autohtoni sunt niste cheliosi care nu sunt foarte rezistenti la frig, pe cand porcul blanos din rasa Mangaliţa, datorita “pilozitatii” excesive rezista mai bine la aceste intemperii.
Nu credeti?
Lasati-va putin barba in caz ca sunteti barbati sa vedeti ca e mai bine pe gerul asta!
De ce ar cumpara cineva porc din asta neepilat?
Se spune ca, acest porc cu blana, are carnea mai gustoasa si saraca in grasimi si mai ales in colesterol!
Porcul din rasa Mangaliţa se considera a fi 100% un produs autohton(bine, lumea zice ca si sarmalele sunt traditionale, dar sunt turcesti).

„Este o carne marmorată având grăsime intramusculară, ţesutul este maturat, nu conţine toxine, are conţinut scăzut de apă, calităţi gustative foarte bune. Grăsimea de porc Mangaliţa conţine Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi) la fel ca şi grăsimea de somon şi este recomandată în alimentaţia persoanelor cu boli cardiovasculare, precum şi în alimentaţia copiilor sau a persoanelor în vârstă“, a explicat Ioan Tătăran, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din Maramureş. (sursa)

Nu va invat cum sa-l cresteti, fiindca gasiti la un simplu search:”porc mangalita”.
Va zic de unde ati putea sa achizitionati!

porc cu blana

Porci din rasa Mangalita cu pedigree, certificat prin acte, gasiti daca urmati linkul:
vindporcimangalitacupedigree.wordpress.com

 

Latest Comments
  1. Gabi

    Arata ciudat, dar e de retinut. Am auzit acum cateva luni si despre porcul vietnamez, ca ar fi si asta mai sanatos pentru consum, in special dpdv al colesterolului. Nu-i de respins, e de retinut 😉

    • Pato

      Gabi… credema carnea de porc e recomandata si de medici. Ideea e sa nu mananci carne in fiecare zi, am trait sa vad oameni care aveau in regim carne, carne, carne. Gen ciorba de carne, felul doi neaparat cu carne, si la desert o placinta cu carne…Wow. Daca mananci carne de pui “stresati” in baterii crezi ca e mai sanatos? E relativ. Ideea e sa nu facem exces.

      • Gabi

        N-am respins propunerea, asta ziceam. Ca mi s-a parut interesant de cand am auzit de porcul vietnamez. Arata ei ciudat, dar in farfurie alta e discutia:)) Nici cu carnea la fiecare masa nu-s de acord.. valeu.. Dar nici cu pui indopati cu antibitice..

        • Pato

          Gabi aici ma refeream la carnea de porc in general, nu neaparat la specia asta de porc 😀

  2. infokid

    Da, porcii astia sigur rezista pe ger, iar daca e asa cum se spune, ca au carnea gustoasa… atunci merita cumparati !

  3. VirtualKid

    Iti multumesc pentru gestul tau.
    Fac asta in numele unui taran care munceste pentru copiii sai si care se vede amenintat de tot mai restrictivele reglementari europene, pe care el n le intelege. I-am facut acest blog cu dorinta ca porcii pe care ii creste sa ii poata vinde in continuare, asa cum facea pana sa se inchida marea majoritate a targurilor regionale din motive de securitate fito-sanitara.
    Cea mai mare satisfactie a mea a fost aceea ca m-a sunat si mi-a spus ca a reusit sa vanda unui om care la gasit pe internet…. asta in conditiile in care el, beneficiarul, nu intelege exact ce este internetul, dar a ajuns sa aiba site/blog!

    Multumesc tuturor celor care se vor simti tentati sa scrie despre el. Este un om simplu, deprins cu munca.

    • Pato

      :), de data asta te credem pe cuvant… dar stii cum se spune, trebuie sa testezi produsul inainte sa scrii un advertorial(o sa se ia MadMike de mine). De data asta facem exceptie, cu speranta ca voi avea si eu sansa sa mananc o “pomana porcului de mangalita” :-p 😀

      • VirtualKid

        Stii foarte bine ca asta depinde in primul rand de tine. Invitatia mea este deschisa!

  4. pinguuina

    şi eu am ramas indignata de decizia lu porcus..:(
    na, sper sa fie doar o chestie de moment, si sa nu puna valoare pe cei care l-au suparat:D

    • Pato

      Eu vreau sa fie porc pana la capat! :)), daca nu il taiem ca e vreme! 🙂

  5. MadMike

    Initial am crezut ca-i vreo oaie :))

    • Pato

      Eu am un vecin pe aici prin cartier, care-si plimba cainele…arata ca un porc din asta la ce obez ii saracul!(la caine ma refer)

  6. Cristolovean

    De aici si expresia: “Nu fi oaie cu sorici”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: