Ce as fi eu fara apa? – [c]

 Autor guestpost – Derscanu Petre
Sa ne imaginam o lume fara apa! Planeta Pamant fara apa. Cum ar arata? – Dezolant, fara plante, fara animale, fara atmosfera… Pustie. Un loc tocmai bun de ingropat istoria.
Atat de frumoasa planeta Pamant, plina de viata, cu tot felul de pasarele cantand, cu miliarde de pesti in apele ei aducatoare de viata, cu animale mici si mari, cu tot soiul de pomi si verdeata. Vazuta din spatiu: o oaza de Paradis. Si printre multele vietuitoare: omul. O specie ciudata.
Apa face ca aceasta micuta planeta de la marginea galaxiei sa fie plina de viata, sa fie plina de o extraordina frumusete. Apa hraneste plantele, plantele hranesc vietatile, si totul se desfasoara intr-un ciclu perfect armonios. Fiecare fiinta depinde de o alta, si fiecare firicel de iarba este la fel de important ca si un elefant. Apa hraneste pe toata lumea, si tot apa nimiceste cand trebui sa se sfarseasca o generatie.
Oamenii au incercat sa evite apa. Au conceput bauturi inlocuitoare de apa, si s-au imbatat cu ele. Au inventat sucuri dulci, atat de dulci incat mai rau faceau sete, numai si numai sa scape odata de apa asta ce este intalnita la tot pasul. Altii au incercat sa renunta la apa definitiv, si au uitat sa se mai spele, caci apa, nu doar se bea, cum cred unii. Si nici nu se foloseste in risipa cum isi bat altii joc de ea, doar pentru simplu fapt ca pot si au de unde. Un miliard de oameni pe planeta sufera de sete, iar viitorul pare subru si pentru restul.
Dincolo de toate lucrurile ce ar putea fi spuse despre apa, eu ma intreb: “ce as fi eu fara apa”. Probabil ca nu as exista, daca nu ar fi apa. Dar daca apa ar disparea cu totul, astazi, ce as fi eu? Ce as bea, cu ce m-as spala? Intrebari simple, ce ma lovesc doar pe mine, izolat de restul. Insa, planeta noastra are un ecosistem perfect echilibrat, iar disparitia apei ar distruge-o, total.

Ce as fi eu fara apa? – Nu as fi.

*Acest articol ii apartine lui Descanu  Petre si participa in cadrul concursului Pana del Pato 2012.

Latest Comments
 1. Vlad

  Deja m-ai făcut să-mi imaginez Terra fără apă. Da, nu arată prea bine x_x.

  • Pato

   Articolul apartine lui Derscanu…si este primul articol participant la Pana del Pato 2012

   • Vlad

    Da, lui îi spuneam asta 😀

 2. Soacra

  Trebuie sa fie neaparat guestpost sau il pot scrie si la mine pe blog?

  • Pato

   Da, trebuie sa fie neaparat guestpost.
   Nu este permisa publicarea integrala a articolului pe alte domenii, este mentionat in regulament, regulament pe care te invit sa-l lecturezi…http://pato.ro/concurs

 3. Bucur

  destul de bun articolul lui trebuie sa inventez ceva mai bun :))

  • Pato

   Astept, timp ai destul! Citeste cu atentie regulamentul si esti invitat sa participi 😀

 4. Lilly

  echilibrul e cel mai bun- nici apa in exces si nici lipsa ei nu ne place si ne strica echlibrul 🙂
  bafta concurentului!

  • Pato

   Asa este apa e ca viata…minunata, plina de neprevazut si misterioasa!

 5. Derscanu

  Apa izvorul vietii pe Terra. Ar trebui sa o pretuim.

 6. Nice

  Felicitari si mult succes si din partea mea. 🙂

 7. Pato

  Personal nu vreau sa-mi imaginez o lume fara apa, fiindca mi-as imagina nimicul… si nu vreau sa ma intristez, si asa am dese ori probleme existentiale :-p.
  Apa reprezinta pentru multi dar si pentru mine, viata, fericire, liniste, putere si de ce nu incredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: