Cugetari

Alegerile in viata

Nu cred in destin! Uneori, totusi viata imi da de gandit… dar mai rar.

Eu vad astfel viata… un drum care in fiecare clipa te afli la o intersectie si iti apar in fata o infinitate de alegeri. Tu faci alegerea care crezi ca iti convine, apoi te afli in fata unei noi decizii. Astfel nu pot sa cred in vorbe precum “ti-e scris in stele”.

V-ati gandit vreodata cate posibilitati luam in calcul macar cand facem o alegere?  V-ati gandit vreodata cate decizii luam intr-o viata… in fiecare clipa suntem pusi sa alegem. Viata in sine e o alegere, unii aleg “gresit”, dar viata cred ca e o alegere buna!

Cum ati calculat cele mai importante mutari in viata voastra? Le-ati gandit sau v-ati lasat dusi de val…

Pana acum totul parea simplu stiam ce vreau sa fac, aveam multe oportunitati unele mai bune ca celelalte… dar acum parca nu mai stiu ce sa mai aleg fiindca parca ma vad la propriu in fata unei infinitati de posibilitati. E  tare greu de gestionat momentul.
Pana in momentul de fata n-am regrete asupra deciziilor luate in viata, sper sa raman pe aceeasi linie de asta imi gandesc mutarile cu grija. Pot spune ca ma gandesc si la cateva posibilitati viitoare pentru fiecare “mutare”( viata mea zici ca e o tabla de sah).

Tagged ,

19 thoughts on “Alegerile in viata

  1. Toti avem impresia ca putem “insela” cursul vietii, insa e doar o iluzie.
    De aceea stilul #cumamchef e mult mai sanatos, nu-ti da batai de cap.

    1. Adica tu crezi in destin? sa inteleg…nu e vorba de inselat, dar gandestete ca mereu decizi spre exemplu daca sa te uiti la tv sau sa dormi in timpul ala, daca sa citesti o carte sau sa iesi la plimbare, nu? bine si pot aparea multe chestii pe care sa le pui in balanta si facem doar o singura alegere!

  2. Din pacate nu doar deciziile pe care le consideram noi importante ne influenteaza viitorul ci si cele mai mici, cele carora nu le acordam un credit prea mare. Fiecare moment e o decizie, fiecare zi e o noua provocare pentru ca ne poate deschide noi drumuri sau ne poate inchide toate iesirile. It`s only up to us.

    1. Vreun sfat in luare celor mai bune decizii ai?
      Spre exemplu de ce nu as dormi o ora in favoarea acordarii acelui timp pentru a citi o carte… 😀

  3. Nici eu nu cred in destin, in sensul ca viata noastra este deja scrisa. Consider ca noi decidem ce facem si cand facem, si de noi depinde in mare masura daca vom alege bine sau nu. Exceptand exceptiile, desigur.

  4. Dumnezeu nea dat dreptul la de a alege si in functie de asta o sa ne mearga bine sau rau.Bine faci bine gasesti.

    1. Asa se zice Bucur, bine ar fi sa fie asa si in realitate… depinde de multe ori cum vedem “paharul”!

  5. Chiar si cand m-am lasat dusa de val am cantarit indelung decizia. :)) E bine ce fac sau nu e bine. Nu a fost, evident, dar nu am putut sa ma impotrivesc. Nu am vrut. Asa a fost sa fie.
    Concluzia o tragi singur. 😛

    1. Viata e destul de complicata, unii isi fac viata usoara prin deciziile luate… altii si-o complica! E drept ca si o decizie gandita poate sa te afecteze negativ. Viata e destul de imprevizibila in cat nu poti chiar sa anticipezi ce anume se va intampla sigur.

  6. Mai eu cred ca nici cei mai intelepti oameni n-are trebui sa se gandeasca la asa ceva. N-are rost nici macar sa ne gandim. Ce, niciodata n-ai fost in situatia in care numai tu ai scapat din ceva absolut inevitabil ? Nu ti-ai pus intrebarea ”de ce eu ?” . La fel si cand te imbolnavesti de boli grele, cum ar fi cancerul. Tot aceasta intrebare ti-o pui. Stiu oameni foarte buni la suflet care au facut numai alegeri bune si tot au patit aceste lucruri. Pai si sa nu te intrebi atunci ”de ce eu ?”. Nu e scris in stele, nici destin nu e, dar Dumnezeu stie el ce face cu fiecare in parte. In rest numai are rost sa discutam, sunt chestiuni enorm de interpretative si in neconcordanta cu ce facem in practica.

    1. Este adevarat ce zici, dar la fel de adevarat este “Tu nu te gandesti ce vrei sa faci cu viata ta?”
      Ideea e ca suntem oameni nu animale!

  7. Nici eu nu cred in destin. La Business Days Timisoara, Adrian Florea a vorbit fix de momentul deciziei, numindu-l Point of Choice. Si daca iese prost, vina tot a noastra e, oricat am incarca sa aruncam pisica in curtea altuia.

    1. Si a spus cum sa gestionam momentul? e drept ca trebuie sa ne asumam raspunderea oricum, chiar daca iese bine sau prost. Pe mine ma intereseaza cum facem sa alegem cel mai bine :-p

  8. Viata … un lung sir de probabilitati 🙂
    Totusi eu cred ca e ceva mai mult si de ce sa nu recunoastem ca Destinul, sau mai bine zis Hazardul, joaca un rol absolut de neglijat.
    Oare de cate ori nu s-a intamplat ca o decizie indelung chibzuita sa fie spulberata de o intamplare oarecare?

  9. Nici eu nu cred in ,,destin”, in sensul clasic. Cred ca ni-l facem, ni-l ,,crosetam” daca vrei, cu fiecare alegere pe care o facem, in fiecare secunda. Eu, alegand sa tastez aici niste ganduri, tocmai imi trasez o directie a vietii. E poate covarsitoare responsabilitatea, si e mai usor sa zicem ca ,,asa ne-a fost scris” sau ca ,,asa a vrut Dzeu”. Nu. Prin alegerile, deciziile, modul nostru de a fi, prin ceea ce gandim, prin circumstantele exterioare noua (cum ar fi interactiunile cu alte persoane) ne trasam o directie in viata. Si ar fi bine sa ne asumam responsabilitatea.

    Cele mai importante lucruri din viata mea au fost urmari ale unor alegeri aparent nesemnificative, care s-au dovedit apoi a fi absolut esentiale (alegeri de tipul: ,,sa ies la o plimbare cu o prietena azi, sau mai bine iesim maine?” ; ,,sa scriu acum randurile astea sau sa le scriu peste 3 ore?”).

    1. micile detalii se spune ca fac diferenta!
      Aceste mici detalii deseori nu pot fi planificate, ele apar si sunt gestionate pe moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.