Concurs

Hostingul si tepele

Toti bloggeri si webmasterii care nu opereaza pe platforme free precum blogspot.com, wordpress.com si altele se confrunta cu problema de a gasi un hoster profesionist care sa ofere hosting de calitate, fireste daca se poate la un pret cat mai mic.

Ideal ar fi ca hostingul sa fie gratis sau sa ne plateasca pentru al folosi, dar nu se prea intampla asta de aceea trebuie sa scoatem euroii de la saltea pentru a ne bucura  de un domeniu adevarat si nu de subdomeniile consacrate deja.

Ideea de a avea domeniu si host propriu e ca si cum ai fi un mosier iti iei pamant(adica host) iti faci acte pentru el cu harta si locatie (adica domeniu) si te bucuri de toate privilegiile pe care ti le ofera, fiindca esti stapan pe toata munca si investia ta.
Multi cauta ideea de a plati cat mai putin, adica deloc, e drept ca exista si hosting gratis dar e un fel de a sta in chirie fara un contract, proprietarul putand sa te dea afara oricand va dori… si problema cea mai mare e ca isi va asuma apartenenta muncii tale, am auzit de cazuri in care bloggerii nu si-au mai primit datele dupa ce au fost “alungati” de pe mosia unor chiaburi bolnavi. Adica de ce sa munciti degeaba? Sau sa munciti pentru bunastarea altuia cand puteti munci pentru voi insiva.
Siguranta muncii voastre este garantata prin contract atunci cand platiti un hosting, firma de hosting avand obligatia de a face backupuri periodice si de a pune in posesia clientului la cerere.

Un alt avantaj este ca doar cand platiti puteati sa va alegeti un pachet avantajos pentru nevoile dumneavoastra, pentru a se misca siteul/blogul bine. Si de ce nu profesionalismul, daca vrei sa faci un proiect profesionist, trebuie sa investesti bani si sa lucrezi cu oameni profesionisti!
As alege BrainHost daca as primi o reducere de 75%( au preturi cam piperate), macar sunt sincer!

Articolul participa la un concurs organizat de Manu… la care lumea vad ca nu prea se inghesuie, desi am dat mass in lista cu boggeri :).

Tagged ,

29 thoughts on “Hostingul si tepele

    1. sincer n-am ce face cu el pentru mine… dar poate il iau si il fac cadou, sau mai fac un concurs pe blog. Sa-l dau gratuit:D sa vad daca se inghesuie atunci macar.
      Pacat ca nu prea sunt doritori mi se pare un pret excelent 50 de ron pe un an de zile… la ce ofera pachetul gold. Ai zis ca tu ai platinum te ajuta cu ceva? fiindca vad ca are aceleasi caracteristici iar intr-un an de zile nu cred ca scrii de 4 gb:)

  1. Stii de ce nu se inscrie nimeni? uite deasta: “Server not found

    Firefox can’t find the server at http://www.brainhost.ro.

    Check the address for typing errors such as
    ww.example.com instead of
    http://www.example.com
    If you are unable to load any pages, check your computer’s network
    connection.
    If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
    that Firefox is permitted to access the Web.” si exact la fel e si cand intru la Manu. A trebuit sa dau 3 refresh-uri ca sa se poata crea o conexiune. Pot sa-l ofere si gratis ca eu nu mi-as hosta blog-ul la ei.

    1. Te-ai gandit vreodata ca poate aveai ceva probleme la conexiune in momentul respectiv? Nu te supara, dar iti pot arata uptime-ul serverului. Serverele noastre sunt tinute in datacenter propriu cu linie de internet proprie, banda de 1gbps. Nu prea vad cum s-ar intampla ce zici tu, dar ma rog.
      O sa dam drumul si la conturi demo, o sa ai ocazia sa testezi contul sa vedem ce parere ai atunci.

  2. Preturile nu sunt chiar asa de mari! Am vazut saituri care ofera servicii si la preturi mai mari decat acesta. Ceea ce m-a surprins este ca au PHP 5.3… Foarte putine hosturi shared din Romania ofera PHP 5.3 in acest moment. Sunt unele scripturi / platforme care accepta numai PHP 5.3 pentru a functiona (ex : The Bugie Genie). Cred ca o sa cumpar si eu de la ei.
    Tu participi la concurs ca sa castigi codul si apoi sa il dai altcuiva?:P

    1. nu! particip la concurs sa castig codul sa-l platesc( fiindca cica expira repede) si sa dau hostul cuiva, nu-i pacat sa ramana Manu cu codurile expirate:)?
      de ce, vrei tu codul…

      1. Intrebam doar… Nu o sa iau chiar curand hostul si deci nu am ceva face cu acel cod. (daca zici ca expira repede)

      1. Oh, haide.. Eşti bogat. Ce-ţi trebuie ţie 10€ ? Şi, vorba aia, ne cunoaştem :-$ .

  3. dar eu totusi nu inteleg, inafara de faptul ca esti mai usor de gasit, care e avantajul domeniilor astea… eu atata vreme cat n-am probleme tehnice cu hostul gratuit, n-am sa renunt. si nu pentru ca as fi sgarcit sau n-am bani, pur si simplu nu vad rostul sa ma complic.
    dar nho, daca voi vreti audienta atunci normal ca va trebuie host platit. Am auzit ca pe viitor o sa fie super cautat .eu

    1. daca imi permit o casa a mea, de ce as sta la un prieten in gazda? care ma poate da oricand afara…
      nu prea ai nici multe optiuni, spre exemplu prietenul nu te lasa sa renovezi in stilul tau sau sa schimbi mobila.

  4. eu am ales hostway de cand am luat bogzilla si merge foarte fain. am luat cel mai mic pachet… si nici la despregazduire.ro nu prea am avut motive sa ma plang, unde aveam ebogdan.eu, si ala e si foarte ieftin. se gaseste gazduire destul de buna… si la bani putini, decand cu criza

    1. si totusi de ce ai renuntat la a doua varianta pentru hostway? daca esti multumit de un serviciu sau de un produs rar mai incerci altceva, cel putin asa sunt eu.

      1. daca verifici… le am pe amandoua, momentan 🙂

        am luat pachetul de la hostway cu o reducere consistenta de 90% si am iesit mult mai ieftin decat la despregazduire (de 3 ori mai ieftin). oferta repectiva a fost valabila numai pentru 48 de ore asa ca n-am stat prea mult pe ganduri :).

  5. eu am host de la koh.ro , de 3 ori a picat de cand m-am mutat la ei,dar sunt foarte buni zic eu.

    1. tu parca ziceai sa ma mut pe alt host uite ca s-a rezolvat nu?… ai mai observat vreo problema la blog?

  6. Eu m-am mutat pe domeniu dintr-un moft. Actiunea nu m-ai adus absolut niciun beneficiu. Ba dimpotriva. Nu regret, dar nici prea incantata nu sunt. Dar chiar si in conditiile astea, tot nu as mai avea forta de a o lua de la cap in alta parte.

    1. da tu ai ramas aceeasi simpatica Nice, dar eu cred ca am progresat un pic dupa trecerea de la blogspot…

  7. Eu as recomanda mxhost (search google). Lucrez de un an cu ei si sunt foarte multumit. Ma rog, site-urile mele nu au trafic foarte mare, sa le dea peste cap serverele, insa pentru ceea ce am eu nevoie, la 3 euro pe luna, este foarte bine.

  8. @Valentin merge site-ul foarte bine.
    Hmm. Eu din fericire am avut hosting gratuit pe godaddy pentru acest prim an în care am debudat (și care încă nu este gata). Dar eu o să plătesc aproximativ 40 de ron pe an… iar hostul este excelent.
    Succes participanților.

  9. Eu zic ca se merita sa iti iei hostul tau. Nu in multe locuri iti permite acces FTP, sau crearea de subdomenii si baze de date. Eu, unul, sunt multumit de cei de la brainhost si ar fi pacat sa mai rama cu cel de-al doilea cod. da, mai am un cod de dat 😀

    1. te-am ajutat pe cat am putut 😀 mai mult de atat nici eu nu stiu ce as putea face… ba chiar te rog daca vor veni 2 concurenti sa le dai lor 🙂 premiile.

  10. Si eu m-am tot mutat de la un Hoster la altul in scopul de gasi unul si ieftin dar si calitativ totodata. Incepand din 2008 am fost la mai multe firme dintre care mai cunoscute ar fi: Macrosoft, Hostinger, Romarg si Ligaweb.ro – cu http://www.gazduiresiteweb.ro – care au avut odata un downtime de… doar 2 spatamani), in fine, vreo 7 firme in total. Din decembrie 2012 sunt la http://www.HostGator.ro de la care am luat cel mai ieftin pachet (0.5€/luna) si pana in prezent n-am de ce sa ma plang. Mai am un prieten care are un Blog la ei de vreo 3 luni, zice ca e ok fiindca unde era inainte avea probleme cu banda de trafic si-i inchidea site-ul cand depasea cota, blogul se numeste: http://www.visualeffect.org
    Intr-o zi i-am sunat pe astia de la HostGator.ro si i-am intrebat daca pot sa mai urc un site in acelasi cont ca oricum primul site ocupa doar 230 MB din cei 1024 alocati. La inceput au zis ca nu se poate fiindca nu pot avea 2 cPanel pe un cont, dar dupa ce am insistat putin s-a putut cu conditia sa pun un banner de-al lor pe site-ul meu… si acum am 2 site-uri cu 2 cPanel-uri diferite pe acelasi cont… so, I’m the WINNER ! 🙂 In fine nu prea stii ce sa mai crezi, dar din experienta mea, sunt convins ca o firma de gazduire web se vede daca e buna numai daca rezista in timp si daca are clientii multumimti. De exemplu, Intr-un an de zile apar la noi in Romania cam 70-80 de firme noi din care numai 1-2% rezista in timp si merg mai departe, timpul isi va spune cuvantul. Succes tuturor Blogger-ilor si Webmaster-ilor !

Leave a Reply

Your email address will not be published.